torstai 10. huhtikuuta 2014

Reseptejä!

Ajankuluksi (oon yövuorossa) ajattelin tallentaa muutaman kivan reseptin Lapissa oleskelun ajalta. Nämä ei siis ole millään tavalla Lappiin liittyviä reseptejä, ainoastaan älyttömän halpoja ja yksinkertaisia  ohjeita yksin syövälle (laiskalle) tytölle, joka haluaa säästää mahdollisimman rahaa :)

Linssikeitto

2 dl linssejä
1 prk tomaattimurskaa (chilimausteisesta saa lisäpotkua)
1 sipuli
1 l vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
(suolaa, mustapippuria)

Kuullota hetki sipulia ja huuhtele linssit. Laita ne kattilaan veden, kasvisliemen ja tomaattimurskan kanssa. 10-15 minuuttia ja keitto on valmis! Mausteita halutessa.

Sipulikeitto (1 annos)

2 sipulia
rasvaa
5 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
vehnäjauhoja

Tämän keiton tein yksi päivä kun kaapissa ei ollut mitään. Mutta kaapissahan on aina sipulia! Eli:
Kuullota sipuleita voissa/margariinissä pehmeiksi. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna porista puoli tuntia. Sekoita vähän vehnäjauhoja kylmään veteen ja kaada hitaasti keiton sekaan ja anna kiehua vielä pari minuuttia (sakeutta keittoon). Valmis! Jos jaksaa voi tehdä leipäkuorrutteen vielä uunissa.

Hernekeitto

1 pussi pakasteherneitä
4 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
pari tippaa tabascoa

Keitä herneitä liemikuution kanssa viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimelle ja mausta tabascolla. Ready to eat! Tämä on maailman helpoin keitto ja vielä helpompi kun purkki hernekeitto ja niin hyvää. Lisää makua antamaan voi myös lisätä puolikkaan purkillisen creme fraichea.

Juuressosekeitto

2 pussia pakastejuureksia
1 l vettä
1 luomu kasvisliemikuutio

Tarviiko edes kertoa? 10 minuuttia kiehumista, survain käteen ja keitto on valmis. Taas kerran maailman helpointa ruokaa ja myös maailman halvinta :)

Punajuurilaatikko

1 kg punajuuria
1 prk Creme Fraichea
1 ps Aurajuustoa tai vuohenjuustoa tai fetajuustoa
(korppujauhoja)

Tämän ruuan tekeminen on vähän sotkuista, mutta kannattaa silti testata. Punajuurit keitetään ja kuoritaan kunhan ne on vähän jäähtynyt. (Voi jäähdyttää kylmässä vedessä.) Sitten ne raastetaan ja sekoitetaan ranskankerman ja juuston kanssa. Uuniin! 175 C ja 30 minuuttia ja pöperö on valmis mmmmm. <3 Niin ja pinnalle voi olla hyvä laittaa vähän korppujauhoja ennen uunia.

Linssiporkkanapihvit

1dl linssejä
3 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
yrttejä (tuoreita ja pussisa)

Huuhtele ja keitä linssit. Kuori ja raasta porkkanat. Pilko sipulit. Sekoita yhteen ja lisää munat ja vehnäjauhot ja yrtit. 200 C ja 30 minuuttia ja pihvit on syötäviä! Tein vielä näiden kanssa kermaviilikastikkeen ja söin paahdetun leivän päällä - ikään kuin kasvishampurilaisia! Näitä oli hyvä laittaa myös pakkaseen hätävaraksi.

Kikhernepihvit

1 parsakaali
2 tlk kikherneitä
1 chili
1 sipuli
2 leipäviipaletta
tuoreita yrttejä
(suola, pippuri)

Keitä parsakaali. Huuhtele kikherneet ja jätä valumaan. Pilko sipulit, chili ja yrtit. Laita kaikki yhdessä monitoimikoneeseen ja pyöräitä massaksi. Paista pannulla (voi kyllä olla vähän hajoava rakenne). Tämä on kans hyvää leivän päällä tai vaan salaatin kanssa!

Kaikkien aikojan mutakakku

200g tummaa suklaata
200g voita
2-3 dl sokera
5 munaa
1 rkl vehnäjauhoja

Tämä on kaikkein aikojen mutakakku ohje. Kakun rakenne on aika erikoinen johtuen munista mutta se on niin hyvää ja niin helppoa että teen tätä kerta toisensa jälkenen eli:
Sulata suklaa ja voi. Lisää sokeri. Anna hetki jäähtyä ja lisää munat yksitellen. Lopuksi vehnäjauhot. Kaada kakkuvuokaan ja paista 10-15 minuuttia 200C

Mutakakku versio 2

150 g voita
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3dl sokeria

Tämäkin kakku taiotaan hetkessä ja ilman turhia sähkövatkaimia:
Sulata voi ja anna hetken jäähtyä. Riko munien rakenne rikki ja sekoita voisulaan. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä. Kaada vuokaan ja paista 20 min 200C.

Kuorrute mutakakulle

200g tummaa suklaata
100g voita
vajaa 0,5 dl sokeria
vajaa 1 dl vettä

Kiehauta vesi, sokeri ja margariini kattilassa. Lisää suklaa ja anna sulaa. Jäähdytä jääkapissa. Jäähdytys vaiheeseen kannattaa varata tunteja aikaa. Valmiina kuorrutteesta tulee sellaista levittyvää "suklaavanukasta" ja voitte vaan varautua että puolet siitä menee suoraan suuhun! Turha siis tehdä isoa kakkua kun ei sitä kuorrutetta jäis kumminkaan niin paljoa jäljelle.

Pullavanukas

pullaa
3dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
hilloa

Mulla oli jäänyt pakkaseen pullia laskiasen jäljiltä ja halusin käyttää ne pois. Tää on joku kunnon vanhan ajan resepti eikä mulla oli hajuakaan miltä maistuu mutta namia tuli! Ja tiesittekö, että pullassa ei edes ole kamalasti kaloreita heh. Ohje:
Pilko pullat ja levitä kerros vuuan pohjalle. Sekoita kulhossa maito, munat ja sokerit ja kaada nyt osa pullien päälle. Levitä päälle hilloa ja toinen kerros pullaviipaleita. Kaada loput maitoseoksesta. Päälle voi vielä ripotella sokeria ennen kuin laittaa uuniin 200C 20 minuutiksi. Sopii vaniljakastikkeen kanssa!

Leipäjuusto -jälkkäri

leipäjuustoa
kinuskikastiketta

Tässä on nyt jotain lappilasta. Mun lempi lappi-resepti! Leipäjuustoa paistetaan pannulla kinuskikastikkeen kanssa sanotaan että 10 minuuttia. Kun sen antaa muhia tarpeeksi kauan tulee sitä fantastista!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti